22. juli (1:8) Bomba i Regjeringskvartalet

22. juli (1:8) Bomba i Regjeringskvartalet

En søvnig sommerdag i 2011 eksploderer ei bombe på nesten 1 tonn i Regjeringskvartalet i Oslo. En enslig høyre-ekstrem terrorist står bak angrepet som dreper 8 personer og skader flere hundre. Norge og verden er i sjokk.

22. juli (2:8) Hvem var Anders Behring Breivik?
47min 2sec
En norsk høyre-ekstremist sto bak terrorangrepet 22. juli i 2011. Hvem var Anders Behring Breivik for de som kjente ham? Hvordan endte han opp som terrorist?
Smakebit: Hele historien om 22. juli
0min 58sec
En enslig terrorist rystet Norge og verden 22. juli i 2011. Først sprengte han ei stor bombe i Regjeringskvartalet før han dro til Utøya og drepte ungdommer på politisk sommerleir. Til sammen drepte h ...
Alta-aksjonen (3:3)
31min 37sec
Samer og naturvernere lenker seg sammen i 30 kuldegrader. Men myndighetene setter hardt mot hardt for å demme opp Alta-elva. En rekordstor politistyrke blir sendt til Finnmark for å fjerne demonstrant ...
Alta-aksjonen (2:3)
38min 33sec
Striden om Alta-elva blir en intens kamp om samenes rettigheter i Norge. Radikale aktivister diskuterer bombeplaner. I siste liten blir det avverget at Forsvaret settes inn mot demonstrantene.
Alta-aksjonen (1:3)
33min 40sec
Rundt 1980 raser striden om utbygging av Alta-elva. Samiske aksjonister går til sultestreik og demonstranter lenker seg fast i isende kulde. Politiet setter i gang sin største aksjon i fredstid.
Jakten på Lommemannen (2:2)
40min 13sec
Flere hundre gutter er utsatt for overgrep gjennom mange år og på alle kanter av Sør-Norge. Men det er likevel få spor etter Lommemannen. Politiet er i ferd med å gi opp, men håper på et avgjørende ti ...
Jakten på Lommemannen (1:2)
30min 19sec
På 2000-tallet jakter politiet på Norges mest aktive overgriper. Han får tilnavnet Lommemannen og politiet tror han har forgrepet seg på flere hundre unge gutter over hele Sør-Norge.
Hvem drepte Sveriges statsminister? (3:3)
38min 25sec
Etter flere feilspor er det heteste teorien at agenter fra Sør-Afrika drepte statsminister Olof Palme i 1986. Saken vokser til en av verdens største etterforskninger. I 2020 sier politiet at de har fu ...
Hvem drepte Sveriges statsminister? (2:3)
38min 13sec
Politiet tror kurdiske terrorister har drept Sveriges statsminister og satser alt på denne teorien. Deretter blir rusmisbrukeren Christer Petterson hovedmistenkt for å ha skutt Olof Palme i 1986.
Hvem drepte Sveriges statsminister? (1:3)
32min 42sec
Sveriges statsminister Olof Palme blir skutt og drept på åpen gate i Stockholm en fredagskveld i februar 1986. En massiv jakt på en drapsmann starter.
Christoffer-saken (2:2)
38min 56sec
8 år gamle Christoffer blir funnet død, men stefaren og moren nekter for at gutten er blitt mishandlet. Etter lang tid og flere henleggelser møter de begge alvorlige anklager i retten.
Christoffer-saken (1:2)
45min 29sec
I 2005 blir 8 år gamle Christoffer Gjerstad Kihle funnet livløs i senga si. Over tid har han blitt mishandlet av stefaren sin uten at noen har slått alarm. Christoffers død ryster Norge.
Frikjent for seriemord (2:2)
27min 2sec
Etter å ha trukket tilståelsene krever Sture Bergwall å bli renvasket for alle drapene han er dømt for. Under navnet Thomas Quick tilsto han en rekke saker, og ble kjent skyldig i 5 svenske og 3 norsk ...
Frikjent for seriemord (1:2)
30min 30sec
Thomas Quick er regnet som Skandinavias verste seriemorder. Han er dømt for 5 svenske og 3 norske drap. Men så trekker han alle tilståelsene tilbake.
Agent Frode Berg (3:3)
29min 48sec
Frode Berg soner en dom på 14 år for spionasje i russisk høysikkerhetsfengsel. I kulissene pågår kampen for å få satt ham fri. Men kun president Vladimir Putin har makt til å benåde ham.
Agent Frode Berg (2:3)
36min 44sec
Russisk politi har spanet på Frode Berg hele veien. De har skjulte opptak av at han sender penger og koder til en dobbeltagent. I høyrisikofengselet føler Frode Berg at han er blitt sviktet.
Agent Frode Berg (1:3)
32min 13sec
På tur til Moskva blir pensjonist Frode Berg arrestert for spionasje av russisk sikkerhetspoliti. Familie og venner er i sjokk. Den norske etterretningstjenesten er tause om hva som har skjedd.
Bortført i Bergen (3:3)
35min 12sec
Reidar Osen får vite at en annen mann også har blitt kidnappet og mishandlet i Bergen. Men politiet kobler ikke de to sakene sammen. Osen er opprørt.
Bortført i Bergen (2:3)
31min 17sec
Kunsthandler Reidar Osen tror at han vet hvem som kidnappet ham. Men han synes ikke politiet tar det han forteller helt på alvor.
Bortført i Bergen (1:3)
28min 28sec
En vinterdag i 2015 dukker den fargerike kunsthandleren Reidar Osen opp sterkt mishandlet. Han forteller at han har vært kidnappet. Men ikke alle tror helt på det han sier.
Diagnose kverulant (3:3)
28min 35sec
I hele Skandinavia samler folk seg rundt Arnold Juklerød. For mange er han en helt som kjemper mot psykiatrien. Men for familien hans er det mange tøffe tak.
Diagnose kverulant (2:3)
34min 44sec
Kampen mot psykiatrien gjør Arnold Juklerød til en rikskjendis. Han bor i telt og brakke utenfor sykehuset og media er ofte på besøk.
Diagnose kverulant (1:3)
27min 35sec
Arnold Juklerød nekter å forlate sykehusområdet før han får slettet diagnosen som kverulant-paranoid. I over 20 år bor han utenfor dørene til Gaustad psykiatriske sykehus i Oslo. Han får mange tilheng ...
Slaget om fossen (2:2)
33min 26sec
Da den storslåtte Mardalsfossen skal bygges ut til vannkraft i 1970, lenker naturvernere seg fast. For første gang stanses anleggsarbeider av aksjonister. Men så kommer en bygdehær av folk som støtter ...
Slaget om fossen (1:2)
32min 42sec
Da myndighetene bestemmer at Nord-Europas høyeste fossefall, Mardalsfossen, skal brukes til vannkraft, blir det bråk. Bygdefolk, filosofer og hippier lenker seg seg fast for å stoppe utbyggingen. Aksj ...
Striden om Muhammedkarikaturene (2:2)
41min 14sec
Rasende demonstranter angriper den norske ambassaden i Syria. Avistegninger av islams hellige profet Muhammed i danske og norske aviser har utløst en internasjonal krise.
Striden om Muhammedkarikaturene (1:2)
41min 44sec
Etter at danske og norske aviser trykker karikaturtegninger av islams hellige profet, Muhammed, blir det bråk. Over hele verden protesterer muslimer mot at religionen deres er blitt krenket. Norske fl ...
Drapet på Martine Vik Magnussen (3:3)
34min 5sec
Rikmannssønnen som er ettersøkt for Martine-drapet har levd i dekning i hjemlandet Jemen siden 2008. Familien til Martine har ikke gitt opp kampen for rettferdighet. Leiesoldater har tilbud seg å kidn ...
Drapet på Martine Vik Magnussen (2:3)
34min 2sec
Martine blir funnet drept i leiegården til en rikmannssønn fra Jemen. Familien Vik Magnussen er i sjokk og tabloidavisene kaster seg over saken. Britisk politiet lover å få tak i den skyldige. Siste d ...
Drapet på Martine Vik Magnussen (1:3)
35min 1sec
Etter en tur på nattklubb i London forsvinner den 23 år gamle studenten Martine Vik Magnussen. Hun er sist sett sammen med en klassekamerat fra Jemen. Han rømmer til hjemlandet der han er beskyttet av ...
Norsken, svensken og dansken
Tett på
Lindmo og Co
P2-serier
Tobias
Weekly Motivation by Ben Lionel Scott
Holy Quran مصحف الشيخ/ماهر المعيقلي
al empire | الإمباير
TED Talks Daily
القرآن الكريم The Noble Quran
The Mindset Mentor
تلاوات خاشعة
Stories Of The Soul Podcast
Anything Goes with Emma Chamberlain
E
القرآن الكريم The Holy Quran