Episode 61: Заедништво - Пастор Илија Таневски - 18.04.2021

Episode 61: Заедништво - Пастор Илија Таневск...

Episode 63: Исус воскреснатиот - Дамир Механовиќ - 02.05.2021
Episode 62: Божјиот збор наша мана од небото - Пастор Илија Таневски - 25.04.2021

Заради технички проблеми крајот од проповедта недостасува!  

Episode 60: Надразумна вера - Зоран Спасовски - 11.04.2021
Episode 59: Чекорење во вера - Филип Иванов - 04.04.2021
Episode 58: Храната на Црквата - Никола Кимов - 28.03.2021
Episode 57: Само Исус - ништо помалку, ништо повеќе - Лидија Јаневска - 21.03.2021
Episode 56: Прошири ги твоите видици - Никола Ѓуревски - 14.03.2021
Episode 55: Евергрин наслов - натприродно живеење - Виолета Пантекоска - 07.03.2021
Episode 54: Безгрижност во Името на Исус - Николче Петровски - 28.02.2021
Episode 53: Праведноста нашиот идентитет - Зоран Спасовски - 28.02.2021
Episode 52: Шалом - Андреј Петровски - 21.02.2021
Episode 51: Трка до целта - Зоран Петровски - 21.02.2021
Episode 50: Товарот на благодатта - Никола Кимов - 14.02.2021
Episode 49: Упорноста се исплати - Пастор Илија Таневски - 14.02.2021
Episode 48: Креативна вера - Никола Ѓуревски - 07.02.2021
Episode 47: Вкуси и види - Пастор Илија Таневски - 07.02.2021
Episode 46: Назад кон букварот - Виолета Пантекоска - 31.01.2021
Episode 45: Тони Стојановски - Заедно во Исус - 24.01.2021
Episode 44: Господи, научи не да се молиме - Кристијан Калинов - 24.01.2021
Episode 43: Радосната вест за новото создание во Исус Христос - Николче Петровски - 17.01.2021
Episode 42: Обнова - Пастор Илија Таневски - 17.01.2021
Episode 41: Благосостојба на верникот - Пастор Илија Таневски - 03.01.2021
Episode 40: Добри вести - Никола Ѓуревски - 03.01.2021
Episode 39: Растеж поттикнат од свесноста кој си и што поседуваш - Пастор Илија Таневски - 27.12.2020
Episode 38: Божествената природа = нашиот сеопфатен имунитет - Виолета Пантекоска - 27.12.2020
Episode 37: Идентитетот основа за Христолико служење - Пастор Илија Таневски - 12.10.2020
Episode 35: Срцето на Бог - Николче Петровски - 13.12.2020
Episode 34: Силни поединци, силна црква - Никола Ѓуревски - 13.12.2020
Верувај Му на Бог - Александар Дуковски - 07.07.2019

На кој начин да Му веруваме на Бог? Пред да одговориме било што мора да бидеме уверени во силата на крстот дека таму се се заврши. Марко 4:35-40 - Исус не застана да им проповеда на сред бурата, туку им проговори на ветерот и бурата. Ние ќе треба да ги користиме верата и авторите ...   Show more

Weekly Motivation by Ben Lionel Scott
Holy Quran مصحف الشيخ/ماهر المعيقلي
TED Talks Daily
القرآن الكريم The Noble Quran
The Mindset Mentor
Anything Goes with Emma Chamberlain
E
تلاوات خاشعة
Stories Of The Soul Podcast
اناشيد اسلامية